Utama » » Membeli Belah Pakaian Raya Dengan Isteri

Membeli Belah Pakaian Raya Dengan Isteri


Lebih baik dduk luar kedai, jadi tiang, menunggu dr ikut dia shopping...

Percayalah...

Tiap2 kali shopping, saya akan masuk dlm kedai sekali dgn wife, belek2 baju, tudung, jubah dan apa saja yg dia nak utk pakai raya...

"Ayg, warna ni lawa, nmpk lembut ja"

Ramai org pakai warna tu, xmau la...

"Ni, warna ni ayg xde lagi dlm almari"

Ayg xminat warna tu...

"Haa, yg ni cantik, design dia nmpk uptodate"

Mahal, xpadan dgn design...

"Yg ni plak, harga ok, design ok, warna ayg selalu pakai"

Susah nak cari tudung matching dgn warna tu...

SEMUA CADANGAN DITOLAK.

"Abg, jom p kedai sebelah, kedai ni xde yg ayg berkenan"

Saya tgok atas bawah, kiri kanan struktur dalaman kedai tu, beratus2 baju, berpuluh2 jenis design dan warna ADA, tapi xde satu pun dia berkenan?!!

Habis satu lorong kita tawaf dgn dia, pastu dia cakap,

"Abg, jom p kedai MULA2 TADI..."

WHAT!!! Sabar daus, sabar...Allah tgh menguji kau daus...

Mcm tu la kaum isteri kita klu shopping...lain dr kita org laki, nmpk, try pakai, trus bli...xkira dah nk matching2 dgn kopiah ka, kain pelikat ka, kasut ka...pakai ja mcm mana pun...diorang lain, nk kena matching dgn tudung, dgn kerongsang, manik, kasut, handbag dan sebagainya...lagi satu, klu baju warna tu kawan dia pakai dah raya tahun lepas, tobat lahom dia xmau bli...dia takut kawan dia kata tiru...

Maka drpd cadangan selalu ditolak, lebih baik bagi duit dan bagi kebebasan utk dia p kedai mana yg dia nak...klu cari x jumpa, call xdpt, tggu 24 jam, kita report polis la noo kaum suami noo...

Nota kaki : Abg baca paper tu, dah 3x ulang baca paa...Hahaha

SHARE

ARTIKEL MENARIK...

0 comments:

Catat Ulasan



twitter facebook google plus linkedin rss feed email
ARTIKEL TERUS KE EMEL ANDA (klik sini)