Utama » » Cara Guna Perkhidmatan Tambang Murah RyanAir

Cara Guna Perkhidmatan Tambang Murah RyanAir

Kapal Terbang Tambang Murah Di Europe
Nak share some tips yg ramai tak tahu & buat yg 1st time nk gunakan flight sbg transport intercity di Europe terutamanya Ryanair yg sgt popular.

1.HARGA

Budget airline mcm Ryanair, Easyjet mmg slalu offer murah2..utk ke destinasi within Europe, haritu sy dr London ke Luxembourg, fare hnya £5 je..murah dari tren atau bas! Tp kene rajin2 la tgk web die, biase sbulan 2 awal mmg murah, atau 3,4 hari dr date pn murah jgk..

2 PASSENGER DETAILS

But, wajib kene pastikn segala maklumat passenger kene TEPAT dan xboleh salah skit pun, sbb kalau salah, cost utk betulkan, 20x ganda dr harga tix, 110£ utk betulkan ejaan nama shja. Dan sila pastikn, check in siap2.. Dan print out boarding pass.. Sbb cas utk Ryanair check in di kaunter £55 seorang dan print pass £20 utk seorang.

3 SECURITY CHECKING

Tp the worst thing yg kene hadap ialah nk lepas boarding gate tu..dont expect airport di sne, same mcm klia2.. Berganda bagus lg klia2 kite, please be prepared at least 3 jam awal dr boarding time,

Sbb nye, blh jd smpai sejam kne que utk lepas ke gate shja.. Belum lg nk lepas security,kene que lg, 45 min - 1 hr .. So kalau korg feeling nk bertolak ke aiport sejam sblm boarding.. Bye2 je la.. 👋

Mase sy di Stansted Airport, ade sorg couple ni bgtahu pd security yg flight dorg lg 10 min nk bertolak..sbb mase tu bag2 tak bergerak dr conveyer security tu.. so ingt org tu nk layan?? Mmg tak la..  😭

Sy bernasib baik buat research skit berkenaan dgn Stansted Airport, yg terkenal dgn sesaknye..Jd sy prepare 3 jam awal di airport.

4. EXCESS HAND LUGGAGE

Di sini jgn berangan, bila kite buat muke kesian.. Maka kita akan dikesiankan kalau terlebih berat.Lebih je skit, mmg kene bayar £11 per kg. No excuses.

SHARE

ARTIKEL MENARIK...

0 comments:

Catat Ulasan



twitter facebook google plus linkedin rss feed email
ARTIKEL TERUS KE EMEL ANDA (klik sini)