Utama » » Tips Jalan2 Cari Makan Kluang Johor

Tips Jalan2 Cari Makan Kluang Johor

Kluang : Half Day Train Trip
=================================

Next thing to consider adalah aktiviti apa nak buat dekat Kluang ni. List aktiviti dan harga seperti berikut :

• Lunch at Rumah bawah Kolong: RM5 - Rm 8 depends on lauk apa you ambil. Nasi campur tema dia

• Gunung Lambak : Free entrance fee
Pakai sport shoes kalau plan ke Gunung Lambak dia punya curam bila turun tu fuhh 😅 cuma sport shoes je mampu tanggung

• LA daily Goat Farm : Free entrance bayar RM5 untuk rumput, to feed the animals like deer, cow, horse, and rabbit.

• Return Train ticket Kulai - Kluang : RM24 / pax


• Half day tour 12pm - 5 pm with uncle Eddy inclusive pakej ambil gambar : RM 100
Uncle ni pandai ambil gambar and angle dia cantik. Even posing semua dia ajar. Uncle Eddy Chow.

Tour dengan uncle Eddy Chow ni best, sebabnya dia jenis ramah and selalu buat suasana meriah. So takdalah korang kemurungan nak buat setiap activity tu. Nak mengantuk pun tak sempat!

For me it’s worth RM 100 for 3 pax dapat buat 6 aktiviti dalam 1 hari. Kalau kedai cendol mamak yang dekat laman kreatif Kluang tu buka dah dapat buat 7 aktiviti in total 😜

• Kilang kopi Cap Televisyen tour: Free entrance . Dapat minum coffee, white coffee free kat sini cicah biskut kering. 😋 Nak beli coffee pun ada! I bought white coffee 15 sachet for RM 14 only 🤩

• Laman kreatif Kluang 3D drawing: Free
Banyak gambar menarik kat sini

• Kluang Railway coffee makan ikut suka you all la

Kalau ada bajet bawah RM 100 but nak enjoy satu hari? Boleh la berjalan ke Kluang Di hujung minggu 😄

Sumber FB

SHARE


twitter facebook google plus linkedin rss feed email
ARTIKEL TERUS KE EMEL ANDA (klik sini)